ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЯ МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ В КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ: ДОСВІД ДЛЯ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • Світлана Зуб

Анотація

У статті окреслено особливості формування та реалізації молодіжної політики в країнах Європейського Союзу та досвід для України. Проаналізовано тенденцію розвитку молодіжної політики в західноєвропейських державах, яку можна охарактеризувати як перехід від допомоги окремим найбільш уразливим категоріям молоді до здійснення соціальних програм, що охоплюють дедалі більше молодих людей. Розглянуто рекомендації Ради Європи, де визначено 11 індикаторів національної молодіжної політики, які необхідно сприймати як керівництво для службовців у сфері роботи з молоддю, а молодіжні громадські об’єднання, що відстоюють інтереси молоді, можуть використовувати їх як
інструмент для лобіювання. Ці індикатори також можуть бути використані при оцінюванні поточного стану молодіжної політики.
Запропоновано комплекс заходів з питань удосконалення в Україні державної молодіжної політики, що дасть змогу створити її нову вітчизняну модель з урахуванням найкращого європейського досвіду та відповідно до стандартів Європейського Союзу.


Ключові слова: молодіжна політика, Європейський Союз, Україна, рекомендації Ради Європи, Європейська хартія, відповідальність держави за інтеграцію молоді, вплив на рішення влади.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-08-24