Перспективи розвитку ринку органічних добрив в Україні

Автор(и)

  • Дмитро Червоний

DOI:

https://doi.org/10.24144/2078-1431.2023.1(30).116-128

Анотація

Ринок органічних добрив є особливо важливим для України, тому що його ефективне функціонування має першочергове значення для забезпечення продовольчої, екологічної та енергетичної безпеки держави, з одного боку, та біоекономічної фундаментальної складової, з іншого боку, у зв’язку з тим, що Україна сьогодні є одним з найбільших гравців на світовому ринку продовольства, займаючи лідируючі позиції за обсягами експорту сільськогосподарської продукції. Отже, розвиток ринку органічних добрив, в умовах невпинного зростання вартості мінеральних добрив та дедалі гострішої їх нестачі в Україні, вимагає пошуку шляхів підвищення рівня забезпечення щорічно зростаючих потреб сільськогосподарських підприємств щодо забезпечення рослин поживними речовинами. З огляду на це, особливої актуальності набувають аналіз тенденцій сучасного стану ринку та визначення перспектив його розвитку.

 У статті охарактеризовано сучасний стан ринку органічних добрив. Сформульовано основні напрями його розвитку. Визначено проблемні питання, які потребують вирішення задля позитивного розвитку та функціонування ринку органічних добрив в Україні. Обґрунтовано рекомендації та організаційно-правові, методичні підходи до розвитку ринку органічних добрив.

Ключові слова: ринок, органічні добрива, виробництво, інноваційна технологія, ефективність, сировина, площа, урожайність.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-20